Separatiștii pro ruși din Donețk au transmis, printr-un mesaj video, că refuză să lupte în Luhansk: „E măcel acolo!”

FOTO: Captură Twitter
FOTO: Captură Twitter

Militarii republicii separatiste Donețk, din estul Ucrainei, au transmis un mesaj video în care spun că refuză să meargă la luptă în regiunea vecină Luhansk, pentru că nu vor să fie „carne de tun”.

„Dragi locuitori ai Republicii Populare Donețk. Suntem militarii Regimentului 107 de infanterie, batalionul 4, companiile 3, 2 și 4 – 204 oameni. Noi refuzăm să mergem într-un măcel în RPL (Republica Populară Luhansk) – o republică complet diferită!”, își încep aceștia mesajul.

Soldații separatiști pro ruși mai spun că au fost victimele multor „activități ilegale”, printre care faptul că au fost mobilizați ilegal, nu au avut parte de o examinare medicale în timpul procesului de recrutare sau s-a încercat tranferarea lor în republica separatistă vecină, Luhansk.

Militarii spun că în Luhansk „nu durează mult până să mori” și amintesc că ei au luptat timp de 3 luni pentru eliberarea orașului-port Mariupol.

„Mariupol este eliberat, dar noi nu vrem să fim carne de tun”, subliniază aceștia, vorbind apoi despre modul în care s-a încercat înșelarea lor pentru a merge să lupte în Luhansk.

Ei spun la sfârșitul înregistrării că alături de ei se află soțiile și mamele lor și că speră ca și locuitorii din Donețk să fie alături de ei.