Senatoarea AUR Diana Șoșoacă nu a purtat mască de protecție în Parlament

diana șoșoacă fără mască
Sursa: Antena3

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă nu a purtat mască de protecție în plenul Senatului, în prima ședință a noului Parlament ales în data de 6 decembrie.

Diana Șoșoacă s-a remarcat în trecut prin participarea la proteste împotriva măsurilor de carantină sau de protecție anti-COVID (precum purtarea măștii). De asemenea, ea este împotriva vaccinării.

În imaginile transmise de astăzi de televiziuni se vede că Diana Șoșoacă nu a purtat mască de protecție, deși legea este clară în această privință: pe tot teritoriul României masca trebuie purtată atât în spațiile publice deschise, cât și în cele închise.

Diana Șoșoacă susține că are o adeverință de la medic, ce îi permite să nu poarte mască de protecție.

Întrebat de jurnaliști ce măsuri ar trebui luate în cazul senatoarei AUR, care își pune în pericol colegii, premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că instituțiile statului trebuie să își facă datoria și să verifice dacă Șoșoacă are într-adevăr o astfel de adeverință.

Normele nu au fost încălcate doar de senatoarea AUR. Un alt membru AUR, deputatul Lucian Feodorov, și-a tras masca de protecție sub bărbie în momentul în care a început să citească regulamentul ședinței din Camera Deputaților.

Conform regulamentului, prima ședință a Camerei Deputaților este condusă de cel mai în vârstă deputat, iar Feodorov are 78 de ani.

Sursa: Digi24

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.