Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, la o petrecere fără mască de protecție și distanțare

diana șoșoacă petrecere iași
Foto: Captură video Diana Șoșoacă / Facebook

Vineri, 5 februarie, senatoarea AUR Diana Șoșoacă, una dintre cele mai vehemente voci împotriva măsurilor de protecție împotriva COVID-19, a participat la o petrecere în Iași la care nu s-au respectat regulile impuse de autorități pe perioada pandemiei.

Diana Șoșoacă a transmis live pe Facebook petrecerea organizată într-un local cu ocazia zilei de naștere a unui apropiat.

În imagini se vede că petrecăreții nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanța socială, așa cum ar trebui, conform legii.

 

La data de 27 ianuarie județul Iași a intrat în scenariul verde, ceea ce înseamnă că incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este mai mică de 1,5.

Odată ce județul Iași a intrat în scenariul verde, restricțiile au fost reduse, însă nu au fost eliminate complet. De exemplu, în restaurante, cafenele, cinematografe, instituții de spectacole și săli de jocuri de noroc se poate ocupa maximum 50% din capacitatea acestora.

Însă purtarea măștii de protecție este obligatorie, inclusiv în restaurante (cu excepția momentelor în care persoana ia masa).

În videoclipurile transmise de senatoarea AUR se observă că petrecăreții dansau, cântau și că nimeni nu purta mască de protecție.

Poliția din Iași a anunțat că face verificări.

„Umare a imaginilor apărute în spațiul public au fost dispuse verificări pentru a stabili situația de fapt, urmând ca în funcție de ce vom constata să se dispună măsuri în consecință”, a declarat, pentru Aleph News, Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Cei care nu poartă mască de protecție riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.