Șeful secției de Terapie Intensivă al unui mare spital din România: ”Suntem în cel mai dur război pe care putem să îl ducem”

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Foto: SCJU Craiova

Doctorul Marius Novac, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Craiova, a descris criza provocată de pandemia de coronavirus drept ”un război în care nu ne cunoaștem pe deplin oponentul”.

”Nu vă place să stați în casă?În Italia nu e o simplă gripă! E un masacru, e un război, un infern în care nu răsună muzică, ci sunetul clopotelor și sirenele ambulanțelor. Avem părinți, avem bunici. Aveți grijă de ei. Aveți grijă de voi!”, a spus șeful ATI din cadrul SJU Craiova, citat de Gazeta de Sud.

”Linia între viață și moarte de mult timp nu a mai fost atât de subțire. Suntem în cel mai dur război pe care putem să îl ducem. Suntem în războiul în care nu ne cunoaștem pe deplin oponentul. O mulțime de informații a conturat silueta unui tratament. Până la vaccin…încă este un drum lung! Suntem pe cont propriu. Suntem doar noi”, a continuat medicul.

”Suntem între știință și Dumnezeu. Suntem într-o panoplie de vise din care trebuie să alegem realitatea. Realitatea, din păcate, este dură, e greu de acceptat. Dar numai împreună, printr-o solidaritate extremă, putem alege viață, sănătatea!”, a mai spus medicul Marius Novac, adăugând: ”Avem nevoie de colaborare, uniune și solidaritate”.

”Este important să oferim informații corecte populației pentru ca această să știe să ia deciziile corecte și pentru a nu se ajunge la o metodă totalitară de impunere a măsurilor”, a concluzionat, pentru sursa citată, șeful secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova.