Șeful Poliției din Dâmbovița s-a vaccinat înainte să-i vină rândul: ”Nu am făcut nimic ilegal”

Adrian Antofie, șeful IPJ Dâmbovița. Foto: IPJ Dâmbovița

Adrian Antofie, șeful IPJ Dâmbovița, s-a vaccinat înainte să îi vină rândul la vaccinare, oferind o explicație halucinantă pentru gestul său.

”Am sunat la șefa centrului, cu care mă cunosc, și am întrebat care e situația cu vaccinurile. Doamna doctor mi-a spus să mai trec pe acolo. Am trecut și, într-o zi, rămăseseră una sau două doze. Ca să nu se arunce serul, am fost vaccinat. Nu-mi mai amintesc data exactă, dar se poate verifica în sistem. Sunt transparent, recunosc că m-am vaccinat, dar nu am abuzat de nicio poziție”, a povestit inspectorul-șef Antofie, pentru Libertatea.

Șeful polițiștilor dâmbovițeni fusese reclamat de subordonații săi, printr-o sesizare la sindicat.

”Antofie nu a ținut cont și nu i-a păsat de sutele de mii de persoane care își așteaptă rândul pentru vaccinare. Nu l-a interesat nici faptul că subordonații săi care execută serviciul în stradă, în contact direct cu cetățenii, nu s-au vaccinat până în prezent, fiind programați toți începând cu luna martie”, susțin foștii ofițeri.

”Eu nu am făcut ilegal. Dacă rămân doze, pentru a nu fi irosite, cei din domeniile-cheie pot fi chemați la imunizare. Așa s-a întâmplat și cu mine”, s-a apărat Antofie.

Potrivit unor precizări de interes public făcute de Guvern, ”pentru a evita irosirea dozelor, a fost și este permisă vaccinarea fără programare și a persoanelor care se prezintă direct într-un centru de vaccinare, dacă există doze disponibile, cu respectarea etapei de vaccinare în care ne aflăm (etapa 1 – personal medico-social, public și privat, etapa a 2-a – persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu comorbidități, indiferent de vârstă, persoane care activează în domenii-cheie).”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.