Ședință cu scântei la PSD. Codrin Ștefănescu nu mai are funcție, Firea revine

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

O parte din liderii PSD foarte apropiați de Liviu Dragnea au rămas fără funcții în partid. Deciziile au fost luate aseară, într-o ședință a Comitetului Executiv al PSD care a durat în jur de șase ore. Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, a ieșit aproape de miezul nopții la declarații de presă alături de Paul Stănescu și Mihai Fifor.

Printre cele mai importante decizii luate au fost numirea lui Paul Stănescu în funcția de președinte executiv interimar și revenirea ca președinte al filialei București a Gabrielei Firea.

Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost lăsat fără funcția de secretar general al PSD, iar locul său a fost luat de Rodica Nassar. De asemenea, s-au mai tranșat și câteva lucruri legate de guvernare. Ana Birchall va fi propusă pentru funcția de ministru al Justiției, portofoliu pe care acum îl deține ca interimar.

Roxana Mânzatu va fi propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, iar Titus Corlățean ar urma să devină vicepremier, în condițiile în care Viorel Ștefan va pleca la Curtea Europeană de Conturi.

La Ministerul Românilor de Pretutindeni revine Natalia Intotero, care nu a reușit să prindă un loc de europarlamentar pe lista PSD. Dacă opoziția o va susține pe Raluca Turcan pentru funcția de președinte la Camera Deputaților, PSD îl propune pe Marcel Ciolacu. În timpul ședinței, Florin Iordache s-a autopropus pentru șefia Camerei, însă a fost refuzat.

„Am discutat despre alegerile europarlamntare şi am luat decizii importante. Aşa cum am spus în cursul zilei de astăzi este importantă unitatea, să înţelegem unde s-a greşit, este important să ne strângem toţi, să ne unim forţele pentru a merge mai departe”, a declarat Gabriela Firea.

„A fost votată vicepreşedinte al PSD. Am avut discuţii privind susţinerea ca lider al europarlamentarilor PSD a lui Dan Nica. Am supus votului funcţia de preşedinte executiv şi a fost votat în unanimitate Paul Stănescu, dar şi cea de secretar general, a fost Rodica Nassar singura propunere, votată în unanimitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele interimar al PSD a mai spus și că nu va mai exista o colaborare cu Anca Alexandrescu, consiliera Guvernului considerată foarte apropiată de Dragnea. De asemenea, zilele viitoare urmează să se decidă și soarta lui Darius Vâlcov în Executiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.