Secretarul de stat Horațiu Moldovan: „Să stăm acasă măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece”

FOTO: Captură Antena 3
FOTO: Captură Antena 3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, joi seara (19 martie), la Antena 3, că ideal ar fi ca românii să stea acasă 8-10 săptămâni, pentru ca răspândirea virusului să fie controlată.

„Să stăm acasă măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece. Principiul este de a încerca să rupi comunicarea prin care virusul se transmite. Toată lumea care poate sta acasă e indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă. Se pot lua măsuri organizatorice, astfel încât șansa contaminării să fie cât mai mică.

Iată, de exemplu, organizarea emisiunii dumneavoastră în această seară. (Sinteza zilei – n.red.) Suntem doar trei într-un platou foarte mare, la o distanță considerabilă, corectă unul față de celălalt.

Este o măsură rațională de a limita posibilitatea contaminării. Este un exemplu pe care-l dau. Deci o putem face în anumite condiții care să ne dea un grad de siguranță”, a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Secretarul de stat a mai spus că „întreaga activitate socială și economică trebuie gândită în acest fel”.

„Să se mențină, evident, funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar o organizare atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă”, a mai spus acesta.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.