Se schimbă vremea. Vin ninsorile și vântul puternic

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Începând de astăzi, potrivit meteorologilor, vremea se schimbă. Ninsorile și viscolul își vor face apariția mai ales în jumătatea de sud a țării.

Pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Călăraşi şi Constanţa, meteorologii au emis o atenţionare de tip cod galben care va intra în vigoare în această seară, la ora 23:00, şi e valabilă până marţi la ora 14:00.

Aici vor fi intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, temporar viscol. În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Călăraşi şi Constanţa rafalele de vânt vor depăşi 55…60 km/h şi temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În sud-estul judeţului Constanţa vor fi precipitaţii mixte.

În Capitală, zăpada își va face apariția la noapte. Temperatura maximă nu va depăși -3 grade Celsius, vântul va sufla cu putere și va accentua senzația de frig.

Va ninge și la munte, mai ales în masivele sudice, iar vântul va visculi zăpada. Temperaturile maxime vor urca până la -3 grade Celsius în Sinaia și Stâna de Vale. Nopțile și diminețele vor fi geroase în următoare perioadă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.