Se schimbă vremea. Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

FOTO: flyupmike/Pixabay.com
FOTO: flyupmike/Pixabay.com

Meteorologii spun că după episodul de vreme rece care a fost în zilele trecute, temperaturile vor crește începând de astăzi. La munte, ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie, iar în restul țării vor fi temperaturi de peste 15 grade.

În zilele următoare, temperaturile vor depăși și 25 de grade în unele locuri.

Vineri, maximele termice vor urca la prânz până spre 7… 13 grade în Transilvania și Maramureș, 9… 14 grade în Banat și Crișana, 11… 16 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 10… 14 grade în Moldova.

Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie? În Banat, temperaturile nocturne vor scădea până la valori medii de 6… 7 grade Celsius.

În Crișana, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere până la medii ale valorilor maxime diurne de 15… 16 grade şi ale valorilor minime nocturne în jurul a 6 grade.

În Maramureș, temperatura aerului va fi în scădere la începutul lunii noiembrie până la medii ale valorilor maxime diurne în jurul a 15 grade şi ale valorilor minime nocturne de 4… 5 grade. În Moldova, temperaturile nocturne vor fi în scădere treptată spre medii regionale în jurul a 6 grade.

În Dobrogea, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15… 16 grade şi a celor nocturne în jurul a 9 grade.

În Muntenia, temperaturile minime nocturne vor fi în scădere până la valori medii regionale în jurul a 7 grade. În Oltenia, între 1 şi 4 noiembrie temperaturile minime vor fi în scădere uşoară până la o medie de 6 grade.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.