Se închid toate școlile dintre-un sector din București din cauza ploșnițelor

școala petrache poenaru
Școala Petrache Poenaru din sectorul 5. Foto: Facebook

Toate școlile din sectorul 5 din București se închid de astăzi, după ore, până luni inclusiv, după ce în două unități școlare s-au descoperit ploșnițe.

Prin urmare, elevii nu vor merge la școală luni, 25 martie. Începând de vineri, după terminarea orelor, în toate școlile din sectorul 5 se va face dezinsecție, iar apoi unitățile școlare vor rămâne închise până marți dimineața pentru ca substanțele să acționeze, iar profesorii, copiii și restul angajaților să nu fie în pericol.

Vor fi închise toate cele 54 de unități școlare (preșcolare, gimnaziale și liceale) din sectorul 5.

Măsura vine după ce s-au descoperit ploşnițe în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.