Se fac sute de angajări în România la prima fabrică de cauciucuri din lume fără emisii CO2

FOTO: VenV/Pixabay.com
FOTO: VenV/Pixabay.com

Nokian caută în zona Bihorului peste 500 de angajați pentru fabrica pe care o construiesc. Nokian Tyres produce anvelope pentru autovehicule în fabrici din Finlanda și SUA. La Oradea va fi prima fabrică de cauciucuri auto din lume care are zero emisii de CO2.

Compania finlandeză a transmis din luna mai a anului trecut, când a inaugurat lucrările construcției fabricii că uzina va avea o capacitate de producție de 6 milioane de anvelope, iar primele vor fi produse la finalul lui 2024, urmând ca producția în masă să înceapă în 2025. Aproximativ 90% din anvelope vor merge la export.

„Ne-am adunat să sărbătorim începutul construcției. O investiție mare ca aceasta este viitorul. Va oferi prosperitate pentru oamenii din jur și va oferi anvelope și servicii către clientii noștri.

În 2022 am decis să investim în noi fabrici și știam că aveam nevoie de o locație competitivă. Suntem convinși că în anii următori ne vor oferi competitivitate care ne va oferi prosperitate.

Vrem să continuăm cooperarea în săptămânile, lunile, anii și zecile de ani care vor urma. Toate produsele noastre vor fi fabricate în Oradea pentru piețele europene. Ne uităm în viitor privind colaborarea cu România. Ne uităm la profituri puternice pentru această fabrică”, declara, în luna mai a anului trecut, Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres.

Investiția în România a fost anunțată spre sfârșitul anului trecut. Finlandezii au transmis că vor investi 650 de milioane de euro pentru a construi fabrica din Oradea.

Guvernul României va oferi un ajutor de stat sub formă de grant în valoare de 99.5 milioane de euro, prin care se va asigura finanțarea costurilor eligibile legate de înființarea fabricii.