Scurt ghid pentru alegerea mobilei de baie

Alegerea mobilierului pentru baie necesită o atenție suplimentară, deoarece aceasta nu mai este văzută doar ca o cameră pur funcțională, ci a devenit din ce în ce mai mult locul preferat de relaxare și de petrecere a timpului doar pentru tine. După o zi grea de muncă, nu este nimic mai bun decât să închizi lumea în afara ușii băii tale și să-ți relaxezi mușchii și mintea sub jetul blând de duș sau să te răsfeți într-o baie fierbinte pentru a elibera tensiunea și stresul.

Baia de azi trebuie să fie capabilă să răspundă nevoilor vieții contemporane, să se adapteze stilului tău și deci celui al locuinței tale. Acesta este motivul pentru care alegerea mobilierului de baie nu trebuie subestimată și nu trebuie făcută doar conform ultimelor tendințe de interior.

Acest ghid de cumpărare te va ajuta cu toate ideile și sfaturile necesare despre viitoarea ta mobilă de baie.

Mobila de baie: cum să faci alegerea corectă

Care sunt piesele indispensabile atunci când îți mobilezi baia? Pentru a evita greșelile, este mai bine să începi cu alegerea obiectelor sanitare: toaleta – și eventual bideul – și apoi și chiuveta. Aceste două – sau trei – piese pot fi coordonate toate din aceeași linie sau poți prefera un lavoar original unic, cu un design distinct, pentru o alegere remarcabilă. Apoi alege dacă instalezi duș sau cadă (sau ambele, dacă ai noroc de un spațiu generos!) în funcție de dimensiunea băii tale. Aceasta este cu siguranță o alegere personală, dar uneori este influențată de alți factori precum spațiul, articolele disponibile sau bugetul tău.

Elementele de mobilier care pot fi amplasate într-o baie pentru a o face nu numai confortabilă și funcțională, dar de fapt mai atrăgătoare sunt multe și variate:

  • lavabouri,
  • dulapuri,
  • etajere,
  • unități de depozitare și rafturi,
  • oglinzi și dulapuri cu oglindă și multe altele!

Factorul spațiu: cât de mult contează cu adevărat pentru mobila de baie?

Pentru a lua în considerare mai bine opțiunile de mobilă de baie, ar trebui să încerci mai întâi să vizualizezi o cameră goală în care sunt instalate doar corpurile sanitare și ferestrele. Spațiul rămas și amenajarea acestuia este locul de joacă al designerului tău interior, dar, în același timp, va condiționa într-un mod decisiv fiecare alegere pe care o vei face, atât pozitiv cât și negativ.

Tocmai pe baza dimensiunii băii și a amenajării acesteia vei ajunge să alegi nu doar tipul de obiecte sanitare, ci și mobilierul potrivit. Într-o baie mică prin definiție (asta înseamnă cu o suprafață mai mică de 45 de metri pătrați) devine cu atât mai importantă orientarea selecției toaletei pe colecții proiectate ad-hoc, ale căror linii și dimensiuni sunt concepute pentru a fi compacte, mai puțin bombate și cu adâncime redusă. Poți adapta cu ușurință chiuveta în același mod instalând un model mai lung și mai îngust sau ai putea prefera un vestiar mic.

O altă soluție super confortabilă și cu economie de spațiu este o unitate combinată de toaletă și chiuvetă. Pentru a îmbogăți și mai mult posibilitățile creative și practice, există, de asemenea, un număr infinit de accesorii de mobilier care nu doar completează baia, ci chiar îți ușurează experiența zilnică:

  • încălzire care servește și ca suport pentru prosoape,
  • accesorii inteligente pentru cabina de duș proiectată în orice formă, stil și material,
  • oglinzi de depozitare,
  • unități de depozitare și multe altele.

Dacă locuința ta are o singură baie, cel mai bine este să o dotezi mai întâi cu elementele strict necesare înainte de a te gândi la orice extra. Dacă, în schimb, ai două sau mai multe băi, nu ezita să iei în considerare opțiuni diferite: într-o baie dușul și în cealaltă cada este probabil cea mai uzuală soluție în acest caz. Dacă observi că în încăpere rămâne foarte multă umezeală după un duș, optează pentru un ventilator de baie. Găsești mobilier pe gustul tău atât în magazinele fizice de specialitate, cât și în magazinele online.