Scrisoarea emoționantă a unei eleve, către primarul comunei în care trăiește: ”Promit să nu vă dezamăgesc”

Foto: Facebook

O elevă din comuna Șuletea, din județul Vaslui, i-a cerut primarului localității, într-o scrisoare impresionantă, să îi împrumute un telefon, pentru a putea participa la școala online.

“Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit”, și-a început scrisoarea tânăra elevă, care face parte dintr-o familie numeroasă, cu opt copii.

”Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii”, mai scrie fetița din Șuletea.

Primarul a promis că o va ajuta pe elevă, dar și că toți copiii din comună care nu beneficiază de abonament la internet vor putea accesa rețeaua din anumite puncte din localitate.

”Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, își încheie scrisoarea eleva din județul Vaslui.

Potrivit Ministerului Educației, elevii nu vor mai merge la școală în acest an școlar, cursurile urmând să fie ținute online din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar și așa, cazul fetei din Șuletea nu e nici pe departe unul izolat, numeroși elevi întâmpinând probleme logistice insurmontabile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.