Sclavie în podgorie. 165 de sclavi din Bulgaria, descoperiți de polițiștii francezi

Foto: Pixabay

Patru membri ai unei rețele criminale, trei din Bulgaria și unul din Franța, au fost reținuți, după ce au fost descoperiți peste 165 de sclavi care lucrau în câteva podgorii importante de lângă orașul Lyon.

Suspecții recrutau în fiecare an muncitori, din regiunile sărace ale Bulgariei, și îi aduceau în Franța. Bulgarii se ocupau de recrutare, iar francezul aranja logistica operațiunii.

Aceștia le promiteau viitorilor sclavi 60 de euro pe ziua de muncă, însă odată ajunși în Franța, mare parte din banii lor erau confiscați de patroni, care la rândul lor îi investeau în operațiuni imobiliare și comerț, scrie Euronews.

Mai mult, muncitorilor li se promitea că vor avea cazarea și masa asigurate, însă în Franța dormeau în corturi. Mâncarea pe care o primeau le era reținută din plată. Mulți dintre sclavi se întorceau în Bulgaria aproape cu mâna goală, după luni de muncă grea.

Rețeaua infracțională spăla banii obținuți prin tranzacții imobiliare în Franța.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.