Scaune de gaming pentru pasionați: cum le cauți și cum le alegi

Foto: www.ign.com

Cea mai mare problemă pe care o ai atunci când ești prins de un joc pasionant ore în șir în fața PC-ului este că, deși ai avut grijă să îți dotezi laptopul, sistemul desktop ori consola de gaming pentru a fi potrivite nivelului de gaming la care ai ajuns sau spre care tinzi, nu ești mai niciodată atent la postura corpului tău din timpul jocului.

Acest lucru este foarte relevant pentru sănătatea fizică și ulterior, chiar mentală. Cum de se ajunge aici? Ei bine, în lipsa unui scaun ergonomic, poți avea probleme consistente la nivelul coloanei și al nervilor care pot fi afectați treptat.

Tipuri de scaune pentru gaming

Sursă poză: www.g2a.com

Un scaun de gaming precum cel din poză este cunoscut pe piața de profil cu denumirea de scaun pentru PC. Având specificații tehnice care îl fac potrivit pentru caracterizarea de scaun ergonomic, acesta este simplu de montat, cu un design elegant și ușor de integrat în arhitectura camerei de lucru/joacă. E cunoscut drept little brother al scaunului ergonomic uzual din magazinele de scaune de birou.

Poți alege un astfel de scaun cu postament fix ori cu roți care te pot ajuta să te deplasezi ușor prin cameră.

Un alt scaun de gaming interesant este cel de tip balansoar. Când simți nevoia de a readuce starea de spirit din anii copilăriei în mediul de joacă, acest tip de scaun este potrivit. Mișcarea sa va fi făcută prin schimbarea posturii corpului. Nu e chiar pentru oricine, pentru că forma sa, de litera L, poate fi considerată ușor restrictivă de către cei mai rebeli.

Industria scaunelor de gaming s-a dezvoltat în ritm accelerat în ultimii ani la nivel mondial. Nu orice scaun de gaming este potrivit pentru consolele din dotarea gamerului. Contează mult dacă este vorba despre jocuri pe o consolă de tip Xbox sau pe una de tip PlayStation, de exemplu. Orice alte tipuri de console, de asemenea, pot intra în această discuție.

Recomandările în aceasta privință au devenit tot mai profesionist documentate în ultimii ani.

Sursă poză: www.ign.com

De ce anume trebuie să ții cont în alegerea scaunului de gaming potrivit

Cel mai bine este să cauți întotdeauna o ofertă adecvată pentru un scaun de gaming util. Nota pentru un astfel de scaun este dată, în mod logic, de eficiența sa din punct de vedere ergonomic.

În acest sens, cele mai importante aspecte sunt următoarele:

  • Spătarul – Acesta are misiunea de a te lăsa pe spate, dar fără a-ți mișca șezutul. E un fel de test pe care un scaun de gaming îl dă zilnic;
  • Brațele – Întrebarea esențială în cazul acestora este dacă pot oferi confort gamerului, prin posibilitatea de a fi ajustate atât în lateral, cât și în înălțime;
  • Șezutul – Miza principală pentru această zonă este cea lombară. Scaunul ar trebui să se poată ajusta, astfel încât această zonă sa fie perfect lipită, practic, de spătar;
  • Pistonul/Piciorul – Acesta trebuie să permită în permanență poziționarea genunchilor într-un unghi de 90 de grade.

Sursă poză: www.wepc.com

Materialele din care este făcut un scaun de gaming performant

În această privință contează mult tipul de cameră în care îl vei amplasa. Da, pielea naturală e de dorit, însă este cu adevărat de ajutor numai în camerele cu o temperatură optimă în mod constant. Aerisirea pe cale naturală joacă un rol important.

Materialele textile reprezintă soluția apropiată de cea ideală pentru tapițeria unui scaun de gaming, deoarece vor fi exact opusul celor din piele sintetică. Acestea din urmă au dezavantajul că se lipesc de haine și în general, nu sunt recomandabile. Textilele de buna calitate au tot evoluat de-a lungul anilor, ajungând să fie chiar gândite și produse pentru segmentul de piață al scaunelor de gaming.

Din moment ce ai investit într-o consolă gaming performantă, într-un laptop de ultimă generație ori într-un sistem desktop PC asamblat special pentru o activitate constantă de gaming, este important să ai și un scaun de calitate.

Ei bine, aici se face diferența între un gamer cu adevărat profesionist și unul care doar aspiră la acest statut. Stand efectiv ore în șir pe un astfel de scaun, sănătatea devine un subiect important pe care e bine să îl iei în calcul.

Scaunele de gaming trebuie în mod obligatoriu să fie ergonomice, de calitate și un aliat de nădejde pentru confortul și funcționarea organismului la parametrii săi optimi, indiferent de numărul de ore în care ești prins cu activități de gaming.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.