Orban acuză USR că a votat numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Votul de marți din plenul Parlamentului în urma căruia PSD-istul Florin Iordache a devenit președinte al Consiliului Legislativ, a iscat un conflicte între USR și PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe parlamentarii USR că ar fi votat pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, spunând că parlamentarii PNL sunt singurii care au votat pentru Augustin Zegrean. „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate”, a spus Orban, miercuri, întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca Iordache să fi fost ales și cu voturile USR.

Și alți liberali îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și spun că după alegeri e posibil să nu mai facă o alianță pentru guvernare.

„Va fi o discuție serioasă în PNL despre o posibilă alianță cu un partid politic care l-a susținut pe cel care a dat OUG 13 să ajungă în fruntea Consiliului Legislativ”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, la Digi24.

În replică, deputatul USR Ionuț Moșreanu a spus că liberalii recurg la „trucuri USL-iști”. „Le e frică de noi și acum și-au dat arama pe față. Hoții strigă hoții. Am fost 21 de colegi și am votat Zegrean. PNL-iștilor le e frică de noi, vine o campanie, sunt speriați și recurg la aceste trucuri USL-iste”, a declarat Moșteanu.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat că „atât PNL, cât și USR i-au asigurat voturi domnului Iordache”.

Parlamentul l-a numit pe Iordache președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi și pe senatorul USR, George Dircă, președinte al secției pentru evidența legislației cu 174 de voturi.

Votul a fost secret, însă calculele arată că Florin Iordache ar fi luat 168 de voturi de la PSD, Pro România și ALDE și alte 17 voturi de la celelalte partide. Principalul contracandidat al lui Iordache, Augustin Zegrean, susținut de PNL, a fost votat doar de 41 de parlamentari, în condițiile în care PNL și USR au avut 61 de voturi.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.