Scandal internațional. Un fotograf a făcut poze sexy într-o sinagogă din Constanța

Sursa foto: info-sud-est.ro
Sursa foto: info-sud-est.ro

Fotografiile sexy cu o tânără făcute într-o sinagogă din Constanța, care au circulat pe Facebook, au stârnit indignarea opiniei publice, potrivit Info Sud-Est.

După ce imaginile au apărut în presa locală, unele dintre cele mai importante publicații israeliene, precum Jerusalem Post, Times of Israel sau Jewish Telegraph Agency au criticat ședința foto, dar mai ales gradul avansat de degradare în care se află lăcașul de cult evreiesc din Constanța, potrivit G4Media.ro.

Fotograful a restras toate fotografiile făcute în sinagogă de pe Facebook. El a spus că a avut acceptul unor muncitori din zonă pentru a face pictorialul.

Președintele Comunității Evreiești din Constanța s-a arătat extrem de indignat de toată povestea. El a mai spus că fotograful nu a avut nicio permisiune și că a intrat fraudulos în Sinagogă.

„Suntem indignați. Nu le-a dat nimeni acordul. Au intrat fraudulos. Sinagoga este de un an în custodia Companiei Naționale de Investiții. Am mai pus un lacăt și i-am rugat pe vecinii din zonă care fac lucrări de reabilitare să ne alerteze”, a declarat președintele comunității evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, pentru Info Sud-Est.

Sinagoga așkenază din Constanța FOTO: info-sud-est.ro
Sinagoga așkenază din Constanța                                    FOTO: info-sud-est.ro

Potrivit info-sud-est.ro, sinagoga așkanază din Constanță, construită în anul 1911, în stil maur, a fost lăsat în paragină de peste 20 de ani. De aproximativ un an, sinagoga a intrat într-un program de resaturare al Companiei Naționale de Investiții.

În Constanța a mai fost o sinagogă care a fost demolată în perioada comunistă. Chiar dacă cea așkanază a reușit să traverseze comunismul, după Revoluția din 1989 a fost lăsată în paragină. Potrivit lui Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești, în România sunt peste 80 de sinagogi, multe dintre ele aflate în localități în care nu prea mai trăiesc evrei. Însă, acesta a spus, la Digi24, că există un plan ca în următoarea perioadă toate aceste sinagogi să fie reparate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.