Scădere importantă pe bursa americană. Unda se resimte și în Europa

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Indicii Dow Jones şi S&P 500 au avut cea mai mare cădere din ultimele şase luni, de peste 3%, la închiderea sesiunii. Mai mult, Nasdaq a avut cea mai slabă şedinţă de tranzacţionare din ultimii doi ani, după ce a pierdut mai mult de 4%.

Efectul s-a propagat și pe bursele din Asia, care au avut căderi de aproximativ 4%. O cauză ar fi faptul că Rezerva Federală a Statelor Unite a majorat dobânda cheie de trei ori anul acesta.

„Cred că este în regulă. De fapt este o corecţie pe care o aşteptam de multă vreme. Dar nu sunt deloc de acord cu ce face Rezerva Federală. Cred că Fed-ul a luat-o razna”, a fost reacția lui Donald Trump.

Printre cele mai mari scăderi s-au înregistrat la companiile din domeniul tehnologiei. Twitter și Netflix au pierdut 8 procente, Amazon a scăzut cu 6%, iar Apple și Microsoft cu câte 5 procente. În total, doar pentru câteva companii din domeniul tehnoligiei, este vorba de aproximativ 167 de milioane de dolari pierdute miercuri seara.

Piețele de acțiuni din Asia au avut cele mai mari scăderi din ultimele 19 luni, după ce Wall Street a încheiat ziua pe minus.

Indicele bursier MSCI pentru Asia-Pacific este pe minus cu 3,8 procente, atingând, la un moment dat, și cel mai mic nivel de după martie 2017.

Probabil și bursele europene vor termina pe minus ziua. Se estimează că FTSE va deschide la – 1,4%, DAX la -1,8, iar CAC la -2,1 procente.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.