Șase nudiști, amendați cu câte 3.333 de euro pentru nerespectarea distanțării sociale

Nudiști. Foto: Pixabay

Șase persoane care se bucurau de soare pe malul unui faimos lac din Italia au fost amendate sever de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

Potrivit BBC, cei șase nudiști au fost observați de polițiști pe plajele de lângă Abbadia Lariana. Toți cei șase bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 68 de ani, au fost amendați cu câte 3.333 de euro.

Oamenii legii din nordul Italiei au patrulat plajele din apropierea Lacului Como, atât cu șalupe, cât și pe jos. Autoritățile din nordul Lombardiei încearcă să îi oprească pe oameni să se adune pe plaje, în ciuda măsurilor de distanțare socială care sunt încă în vigoare în ”Cizmă”.

Peste 70 de turiști – majoritatea din America de Sud și Europa de Est – au fost surprinși de polițiști la plajă, lângă Lacul Como.

Nudiștii au fost sancționați pentru că, printre altele, nu purtau nici mască de protecție, care este obligatorie, chiar și în spațiile publice exterioare în nordul Peninsulei.

Lombardia a fost cea mai afectată regiune italiană de epidemia de coronavirus. Mii de persoane din această zonă au decedat după ce au fost infectați cu COVID-19.

Dacă în această parte a Europei regulile sunt stricte, pe plajele din România distanțarea socială pare să fie doar o amintire urâtă. Între timp, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește.