Șase hectare cultivate cu cannabis, descoperite de polițiști în Dâmbovița

Cultură de cânepă. Foto: Pixabay

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din județul Dâmbovița au confiscat 250 de kilograme de cannabis și peste 120 de kilograme de semințe de cânepă.

Într-o acțiune ce a avut loc în urmă cu câteva zile, în cadrul unui dosar penal de trafic de droguri de risc, polițiștii au făcut 8 percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, în localităţile Morteni, Afumaţi, Popeşti-Leordeni şi Ştefeşti şi au pus în executare 7 mandate de aducere.

Potrivit Poliției Române, au fost găsite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde.

Doi bărbați, în vârstă de 44, respectiv 52 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub bănuiala de trafic de droguri de risc.

Se pare că aceștia ar fi cultivat cânepă pe o suprafață de șase hectare, în localitatea dâmbovițeană Morteni. Apoi, aceștia au transportat plantele într-o hală din Afumați, pentru uscare.

Plantația înființată fără drept avea ca scop procesarea și extragerea uleiului de cânepă.