Samsung a lansat Galaxy S20. Cât costă și ce performanțe au noile modele

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

Samsung a prezentat, marți seară, noua generație de telefoane performante. Noua serie a fost botezată Galaxy S20 și este compusă din trei modele: Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra.

Cele mai importante diferențe dintre cele trei modele sunt legate de performanțele camerelor foto, bateriilor și dimensiunile ecranelor.

Noul Galaxy S20 are un ecran de 6,2 inci, S20 are 6,7 inci, iar S20 Ultra are 6,9 inci. Cel mai performant telefon este Galaxy S20 Ultra. Acesta poate face fotografii de 108 megapixeli.

Și bateria acestui model va avea cea mai mare capacitate, de 5.000 mAh. Ultra va fi și cel mai scump, cu prețuri între 1.350 de euro și 1.550 de euro.

Celelalte două telefoane, Galaxy S20 și Galaxy S20+ vor avea, în versiunile de bază, o memorie RAM de 8GB și 128GB spațiu de stocare. De asemenea, în timp ce S20+ va avea o capacitate de 4.500 mAh a bateriei, S20 va avea 4.000 mAh. Camerele celor două vor fi capabile să facă fotografii de până la 64 de megapixeli.

Foarte important de precizat este că noile modele vor putea filma în format 8K.

Prețul Galaxy S20 începe de la 900 de euro (4G), în timp ce Galaxy S20+ (5G) pornește de la 1.100 de euro.

Samsung a anunțat și că pe noile telefoane vor fi integrate mult mai bine servicii precum Spotify, Netflix, dar și aplicațiile Google, mai ales cele pentru comunicare. De asemenea, mai există un parteneriat pentru jocuri cu Microsoft.

La evenimentul de aseară, Samsung a prezentat și un nou telefon pliabil, a doua generație. Z Flip are un ecran de sticlă ultrasubțire specială pentru ecrane pliabile. Modelul va fi disponibil la un preț de pornire de 1.380 de dolari.

„Am fost încurajați de entuziasmul din jurul lui Galaxy Fold lansat anul trecut. Galaxy Z Flip este pasul următor și este unul important pentru noi, pentru că vrem să creem o nouă categorie de telefoane pliabile și să oferim astfel utilizatorilor un nou tip de display, o nouă experiență”, a declarat președintele Mobile Communication Business Samsung Electronics, TM Roth.