S-a retras Carl Froch, ”călăul” lui Lucian Bute

Carl Froch i-a luat centura de campion mondial lui Lucian Bute după o evoluție fantastică (prosport.ro)
Carl Froch i-a luat centura de campion mondial lui Lucian Bute după o evoluție fantastică (prosport.ro)

Britanicul Carl Froch, campionul mondial la categoria super-mijlocie, și-a anunțat retragerea din box, oferind o explicație simplă pentru decizia sa: ”Nu mai am nimic de demonstrat”.

Carl Froch are 38 de ani. A urcat de 35 de ori în ring și a coborât învingător în 33 de ocazii. A câștigat de două ori titlul WBC la super-mijlocie, dar și centurile WBA și IBF, pe cea din urmă după victoria surprinzătoare în fața lui Lucian Bute din mai 2012.

A fost meciul care a încheiat, practic, cariera lui Bute, care nu și-a revenit niciodată după eșecul suferit în runda a cincea, după o lecție de box curajos predată de neînfricatul Froch.

Lupta de la Nottingham, câștigată prin KO tehnic de englez în fața campionului din România, rămâne una dintre cele mai frumoase victorii din cariera englezului, poreclit ”Cobra” pentru loviturile sale fulgerătoare.

Pumnii săi au făcut knock-out 23 de adversari. În ultimele două lupte, Carl Froch l-a învins pe rivalul și compatriotul său, George Groves.

”Sunt foarte mândru de ce am realizat în box, însă acum e momentul potrivit să mă retrag. Nu mai am nimic de demonstrat și palmaresul meu e grăitor în acest sens. Nimic nu va putea, însă, să înlocuiască emoțiile pe care le-am simțit mereu când am urcat în ring”, a spus Carl Froch, citat de The Guardian.

”Boxul este ultimul lucru la care mă gândesc înainte să adorm și primul care îmi vine în minte când mă trezesc. Nu este vreun sentiment mai frumos pentru mine decât acela de a termina învingător o luptă. De acum încolo, nu îl voi mai simți, și nu știu unde o să îl mai găsesc. Chiar și dacă nu o să îl mai găsesc, am luptat destul”, a completat ”Cobra” Froch.

Retragerea britanicului a fost grăbită și de problemele medicale pe care acesta le-a avut la cot în ultima vreme, accidentarea anulând meciul cu Cesar Chavez Jr și forțându-l pe Froch să renunțe la centura IBF.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG de până la 70% la toate produsele
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite