S-a prăbușit un avion cu 103 oameni. Toți au supraviețuit

avion prăbușit mexic
Foto: Captură YouTube

Un avion cu 103 persoane s-a prăbușit în Mexic, iar toți cei aflați la bord – atât pasagerii, cât și echipajul – au supraviețuit, au anunțat autoritățile, relatează „The Guardian”.

Avionul companiei Aeromexico s-a prăbușit în Durango după decolare. 85 de persoane au fost rănite. Din păcate, două dintre acestea sunt în stare gravă.

Avionul decolase din orașul Durango și trebuia să ajungă în capitala Mexico City, însă s-a prăbușit la scurt timp după decolare.

„În timpul primei inspecții a rămășițelor avionului nu am descoperit persoane decedate”, a declarat Jose Rosas Aispuro, guvernatorul statului Durango.

În total, la bord se aflau 97 de adulți, 2 copii și 4 membri ai echipajului.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată avionul prăbușit învăluit de flăcări și de un fum gros.

Guvernatorul statului Durango a declarat că, din primele informații, se pare că după ce avionul a decolat, a fost lovit pe neașteptate de un vânt puternic ce l-a determinat să piardă brusc altitudine, să atingă pământul cu aripa sa stângă și să își piardă astfel cele două motoare.

„Avionul a fost proiectat de pe pistă și s-a prăbușit la aproximativ 300 de metri distanță de ea”, a explicat oficialul.

Pasagera Jackeline Flores a povestit că avionul s-a prăbușit la scurt timp după ce decolase pe o ploaie torențială. În timp ce avionul se umplea de flăcări și fum, ea și fiica sa au scăpat din aeronava prăbușită printr-o gaură din fuselaj.

Un alt supraviețuitor, care a stat la clasa Premium Economy, și care s-a salvat ieșind prin partea din față a avionului, a spus aeronava nu a reușit să decoleze corect „poate din cauza greutății sau a furtunii intense care tocmai începuse în acea parte de oraș”.

2018, un an trist pentru aviația comercială

Din păcate, anul 2018 este unul foarte prost pentru aviația comercială. Dacă anul 2017 a fost declarat cel mai sigur din istorie pentru transportul aerian comercial, anul 2018 a adus în doar 4 luni tot atâtea tragedii.

În februarie, 71 de oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Apoi, în martie, un avion s-a prăbușit în Nepal, iar 49 de oameni și-au pierdut viața.

În luna aprilie, 257 de persoane au murit când un avion militar s-a prăbușit în Algeria, iar pe 18 mai zborul Cubana de Aviacion 972 a avut un sfârșit tragic.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.