Rușii lansează băuturi care copiază Coca-Cola, Fanta și Sprite, după ce brandurile s-au retras din țară

băuturi imitații cola rusia
Foto: ochakovo.ru

Un producător de băuturi din Rusia a dezvăluit că lansează noi băuturi nealcoolice menite să înlocuiască brandurile care au părăsit țara după ce Rusia a invadat Ucraina, relatează „The Moscow Times”.

În loc de Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat luni producătorul de băuturi Ochakovo.

Cele 3 branduri internaționale au dispărut de pe rafurile magazinelor din Rusia din momentul în care compania Coca-Cola și-a suspendat afacerile din Rusia în luna martie.

CoolCola are „gustul iconic de cola”, a transmis compania Ochakovo. În schimb, Fancy, cu aromă de portocală, imită Fanta, iar Street, cu aromă de lămâie / lime, imită Sprite.

Înființată în Uniunea Sovietică în anul 1978, Ochakovo este specializată în fabricarea de băuturi tradiționale rusești precum cvas obținut prin fermentarea grâului sau medovukha, o băutură slab alcoolică cu miere.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.