Rusia trimite în Ucraina crematorii mobile în urma militarilor. Oficial britanic: Vor să asundă dovezi ale victimelor

Militarii ruși ar putea fi urmați în Ucraina de creamatorii mobile. Secretarul britanic al Apărării a calificat acest lucru drept „înfricoșător”, potrivit The Telegraph.

Ministerul Apărării a publicat imagini ale unui crematoriu montat pe un camion. Potrivit The Telegraph, vehiculul a fost văzut în urma forțelor ruse și ar putea urma trupele în Ucraina.

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, spune că un astfel de sistem ar putea fi o modalitate prin care Kremlinul ar putea acoperi orice pierderi umane, temându-se să nu se repete criticile din țară când Rusia a invadat Crimeea.

„Dacă aș soldat și aș ști că generalii mei au atât de puțină încredere în mine încât mă urmăresc pe câmpul de luptă cu un crematoriu mobil, sau dacă aș fi mama sau tatăl unui fiu, potențial dislocat într-o zonă de luptă, aș fi profund, profund îngrijorat”, mai spus secretarul britanic al apărării.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.