Românii „săraci” merg în Grecia, „bogații” la Mamaia. Cât de mari sunt diferențele de preț la șezlonguri

FOTO: katermikesch/Pixabay.com
FOTO: katermikesch/Pixabay.com

Turiștii români sunt scandalizați de prețurile foarte mari care sunt pe litoralul românesc și compară prețurile, nu cu cele din Bulgaria, unde de obicei au fost mai mici, ci cu cele din Grecia.

Un turist care se află pe litoralul elen a scris în grupul de Facebook Forum Grecia că în stațiunea Elafonisi, pentru 10 euro, adică 49 de lei, a primit două șezlonguri și o umbrelă, în timp ce la Mamaia un singur șezlong ar fi costat 75 de lei, iar în Eforie în jur de 50 – 60 de lei.

În același grup alți turiști români spun că în Kamari, Santorini, dacă faci consumație de 4 euro, șezlongul e gratis, în timp ce în TOLO, masa cu scaune și umbrelă și 2 șezlonguri le primești contra unei consumații de 7 euro, iar în Laconia sunt gratis, dacă comanzi o cafea sau o băutură răcoritoare care costă 2,5 euro.

„Grace Beach Bar Dikkela, la 15 min de Alexandropoli: 4 şezlonguri gratis. 2 Frape, 2 Sucuri Naturale Portocale şi 4 îngheţate mari 24€. 4 Sticle de Apa Plata la 0.5 Gratis. Îngrămădeală 0. Apa Cristal şi sute de peştişori de văzut in timpul inotului”, scrie un turist român.

Alții spun că nu e corectă comparația. „Compară Mamaia (cea mai de lux staţiune de pe litoralul nostru) cu cea mai de lux staţiune de pe litoralul Greciei… Nu compara mere cu pere. Sunt consumator de Grecia, dar hai să nu comparam mii de km de plaje cu 200km de plaje si aia neamenajaţi toti… Raportul cerere/ofertă dictează preţul. Daca ar fi in Elafonisi cererea din Mamaia garantat şezlondul şi umbrela costa 30 euro ca nu esti tâmpit să vinzi ieftin” a spus o altă persoană.