Românii săraci ar putea primi noi vouchere de sprijin

Creșterea economică a României este cea mai mare din Europa (europarl.europa.eu)
Foto: europarl.europa.eu

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că românii săraci ar putea să primească noi vouchere de sprijin.

El a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, după ce a discutat cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

„Vestea bună pe care vi-o ofer astăzi este că am discutat si despre posibilitatea implementării unor vouchere de reziliență pentru srijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin #investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru 𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚ț𝐢𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧ț𝐞𝐥𝐨𝐫”, a scris Boloș.

„O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

De ce? Pentru că am discutat ultimele aspecte referitoare la aprobarea Programelor Educație și Ocupare, respectiv Incluziune și Demnitate socială, cu o alocare totală de 𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, pe care este imperios să le avem aprobate până la finalul acestui an. Sunt fonduri prin care să asigurăm sprijinirea tuturor categoriilor vulnerabile.

Iar când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate.

Domnul comisar și-a prezentat aprecierea pentru abordarea noastră multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și ne-a asigurat de susținerea sa, tocmai de aceea îi mulțumesc încă o dată pe această cale.

Concret, vorbim de o inovare la nivelul procesului de programare al #baniloreuropeni, punând în același loc două componente de investiții”, a mai anunțat ministrul.

Începând din luna iunie 2022, persoanele cu venituri reduse au primit un card social pe care au primit, o dată la două luni, câte 250 de lei. Până la sfârșitul anului românii vulnerabili ar urma să primească, în total, 4 tranșe (1.000 de lei).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.