România va avea cea mai mare bază NATO din Europa

angajare armată
Foto: Recrutare MApN / Facebook

Baza militară Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, va fi extinsă și modernizată, iar la final va devini cea mai mare bază militară NATO din Europa.

Bugetul de investiții este de 2,7 miliarde de dolari. Baza militară se va întinde pe o suprafață de aproape 3.000 de hectare. Ca o comparație, baza aeriană Ramstein din Germania are o suprafață de aproximativ 2.000 de hectare.

Baza de la Kogălniceanu va mai cuprinde școli, grădinițe, magazine și chiar un spital, astfel încât să poată găzdui 10.000 de militari și familiile lor.

Vor exista „hangare de întreținere, depozite de combustibil, muniție, echipamente, materiale tehnice de aviație, simulatoare, facilități de hrănire, cazare; tot ce este necesar pentru a susține funcționarea și misiunile unei baze de o asemenea amploare”, a explicat comandantul bazei aeriene, Nicolae Crețu.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, mii de soldați americani au fost instruiți în România sau au participat la misiuni de securitate, iar avioane de luptă și de supraveghere ale SUA operează constant în țara noastră în cadrul operațiunilor de poliție ale NATO.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.