România norocoasă! Victorie incredibilă cu Ungaria. Urmează un nou meci decisiv, cu Rusia!

Foto: FRH / Facebook

România a bătut Ungaria (28-27) printr-un gol marcat în ultima secundă de cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, și rămâne în cursa pentru medalii la Mondialul din Japonia.

Naționala feminină de handbal, care nu convinsese în primele meciuri de la Campionatele Mondiale din Japonia, a început teribil partida cu Ungaria, decisivă pentru calificarea în faza a doua a competiției.

Selecționata maghiară a marcat primele cinci goluri ale partidei, iar apoi a reușit să își conserve și chiar să mărească diferența pe tabela de marcaj. Cu puțin timp înainte de pauză, Ungaria conducea la 7 goluri.

Româncele au reușit, totuși, în special datorită Cristinei Neagu, dar și prin golurile marcate de excelentele Iuganu și Seraficeanu, să întoarcă un meci ce părea pierdut.

Ungaria s-a menținut la conducerea scorului până în ultimele secunde, trăgând de timp și practicând un joc de conservare, însă cum norocul îi favorizează pe cei îndrăzneți, România a obținut victoria în ultima secundă, prin Neagu, din aruncare de la 7 metri.

Duminică jucăm un nou meci decisiv, cu Rusia

Cu toate că a obținut victoria importantă, cathartică aproape, în fața rivalei istorice Ungaria, sorții de izbândă ai naționalei României la Mondialul din Japonia sunt aproape inexistenți.

România pornește la drum fără niciun punct (Spania și Muntenegru, colegele tricolorelor din Grupa C au deja 4, respectiv 2 puncte), în faza a doua a grupelor, unde va juca trei meciuri.

Rusia, Suedia și Japonia vor fi adversarele româncelor în Park Dome din Kumamoto. Prima oară vom întâlni Rusia (8 decembrie), apoi Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

Pentru a spera la un loc în semifinale, România trebuie să câștige toate cele trei meciuri.

Foto: FRH – Federația Română de Handbal