România, în cădere liberă în topul vitezei internetului

România nu mai are cel mai rapid internet din Europa (Foto: Igor Spasic / Flickr)
România nu mai are cel mai rapid internet din Europa (Foto: Igor Spasic / Flickr)

Dacă până în urmă cu câțiva ani, România se mândrea cu una dintre cele mai bune viteze ale internetului din lume, în prezent, rețeaua din țara noastră este tot mai greoaie.

Dacă anul trecut se afla pe locul 5 la nivel mondial în topul vitezei internetului fix, în cea mai recentă ierarhie, România a ajuns tocmai pe locul 37, cu o viteză medie de descărcare de 21,80 Mbps.

Potrivit unui raport realizat de Cable.co.uk, viteza medie a serviciilor de internet fix a încetinit mult în România în ultima vreme, coborând de la 38,60 Mbps.

România se află abia pe locul 28 în Europa în ceea ce privește viteza internetului, fiind depășită chiar și de Marea Britanie, țără faimoasă pentru conexiunile mai lente ale internetului.

Pe primul loc în lume este Taiwan. Această țară areo viteză medie de descărcare de 85,02 Mbps, aproape triplă comparativ cu anul trecut, când ocupa locul 14 în clasament. Singapore este pe locul 2, cu o viteză medie de 70,86 Mbps, fiind urmată de Suedia (67,46 Mbps) și Danemarca (55,18 Mbps).

Un film de 5,5 GB poate fi descărcat în doar două minute în Taiwan, în timp ce în România durează mai bine de o jumătate de oră.