România are bărbați puternici. ”Stejarii” au câștigat World Nations Cup

Naționala de rugby a României s-a impus, pentru a treia oară în istorie, în turneul de pregătire anual de la București, repetând succesele din 2012 și 2013.

”Stejarii” au făcut ce au vrut pe teren cu ”jaguarii” argentinieni – a doua echipă a statului sud-american – în meciul decisiv de pe stadionul Arcul de Triumf. România a câștigat frumos, aseară, cu scorul de 23-0, în fața echipei antrenate de fostul mare rugbist Felipe Contepomi.

A fost a treia victorie din tot atâtea meciuri pentru tricolori, care au învins clar și Spania, scor 30-10, dar și Namibia (43-3).

Atât defensiva, cât și înaintarea ”stejarilor” au funcționat perfect în ultima săptămână la București. Românii au bifat 101 puncte în 3 meciuri în care nu au încasat nici măcar un eseu.

Eroii de aseară au fost Mihăiță Lazăr și Florin Surugiu, care au așezat balonul oval în terenul de țintă al sud-americanilor, care au fost copleșiți de forța ”înaintării” române.

În naționala României a debutat și neo-zeelandezul, Michael Wirigi. „Trei ani am așteptat acest moment. Sunt onorat și mândru să joc în această echipă”, a declarat rugbystul care și-a petrecut ultimii ani la Baia Mare.

România se pregătește de Cupa Mondială, care debutează la mijlocul lunii septembrie, în Anglia. Tricolorii vor debuta pe Stadionul Olimpic din Londra, împotriva Franței.

”Stejarii” fac parte din dificila Grupă D, unde mai sunt Italia, Irlanda și Canada.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: