Scrisoarea unui specialist român către parlamentari: ”Ai dreptate, nesimțitule, nu se poate pune semnul egal între noi”

Ciprian Jichici, expert Microsoft, a pus tunurile pe parlamentari (pressalert.ro)
Ciprian Jichici, expert Microsoft, a pus tunurile pe parlamentari (pressalert.ro)

Ciprian Jichici, specialist în tehnologii la Microsoft, le-a scris un mesaj parlamentarilor care tocmai și-au votat pensii suplimentare.

Românul în vârstă de 38 de ani, fost olimpic național și actual membru al Microsoft Regional Directors care reuneşte cei mai buni 100 de specialişti din lume neafilitaţi Microsoft, a criticat dur măsura aleșilor.

”Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, şamd. – deputat în Parlamentul Romaniei.

Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine?”, se întreabă Ciprian Jichici, care apoi își enumerează realizările.

”Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe din weekend-urile mele sunt presărate cu activități profesionale. Să nu mă înțelegi greșit, profitorule, nu mă plâng și nu mă victimizez. Fac ceea ce fac și cât fac pentru că îmi place foarte mult. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine și pentru statul român.

Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciză pe combustibil și multe altele. Plătesc, înțelegi lipitoareo? Îmi justific existența în această societate. (…) Tu câte ore muncești pe săpătmână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, și nu în ală care aterizează la București.

Ai dreptate, nesimțitule, nu se poate pune semnul egal între noi”, a încheiat Ciprian Jichici, care este consilier local la Timișoara din partea PNL.

Pensiile suplimentare pentru parlamentari, cuprinse între 1.500 şi 4.000 de lei sunt foarte aproape să devină legale. Proiectul semnat de aleși a fost aprobat de comisia comună pentru statut, urmând să fie trimis la vot, în plenul camerelor reunite.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: