Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei. Edu.ro publică notele

rezultate evaluare națională 2018 țăndărei
Foto: isjialomita.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei. Absolvenții clasei a VIII-a care au dat examenul de capacitate săptămâna trecută află astăzi ce note au luat și ce șanse au să intre la specializările și la liceele pe care și le doresc.

Rezultatele de la Evaluarea Națională din acest an sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00, după cum a anunțat anterior Ministerul Educației Naționale.

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei – Ce subiecte au picat la română

Evaluarea Națională a început luni, 11 iunie, cu proba la Limba și literatura română. La subiectul I, elevii au primit un fragment din textul „Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Pornind de la acest text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe, printre care şi redactarea unei compuneri de minimum 150 de semne în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat.

La subiectul al II-lea, la proba A, elevii au primit un fragment dintr-un text al Adinei Brânciulescu, „Transilvania în goana trenului”, publicat în revista National Geographic Traveler. Elevii au de rezolvat mai multe cerinţe. La subiectul al II-lea, la proba B, au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei – Ce subiecte au picat la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică. La primul subiect absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi, precum și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghic.

La subiectul al doilea elevii au primit exerciții diverse: de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

Cel de-al treilea subiect i-a pus pe elevi față în față cu o problemă de geometrie. La primul punct, pornind de la un triunghi echilateral și de la un triunghi isoscel, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La cel de-al doilea punct al subiectului 3, elevii au primit o problemă cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei – Afișarea notelor finale

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională pot depune contestații numai astăzi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Candidații care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație-tip prin care arată că au luat la cunoștință acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei – Vizualizarea lucrării, un drept al elevilor

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, deci după etapa de soluționare a contestațiilor.

În mod obligatoriu, candidatul minor trebuie să fie însoțit la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Țăndărei – Cum se calculează media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.