Rezultate Evaluare Națională 2018 Fetești. Note edu.ro în orașul vinurilor

rezultate evaluare națională 2018 fetești
Foto: scoalanr7fetesti.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Fetești. Elevii care au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională 2018 află astăzi ce note au obținut și ce șanse au să intre la specializările și la liceele la care visează.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Mai mult de 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susțin Evaluarea Națională. Prima probă, la Limba și literatura română, a avut loc luni, 11 iunie, în vreme ce miercuri, 13 iunie, absolvenții au dat proba la Matematică. Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 FeteștiCând se afișează notele definitive

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională pot depune contestații numai astăzi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Rezultatele finale, de după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Fetești Vrei să faci contestație? Uite ce trebuie să știi:

Nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Candidații care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație-tip prin care arată că au luat la cunoștință acest fapt.

În procesul de rezolvare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de cei doi profesori evaluatori a fost terminată și validată, dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 1 punct, atunci este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori. Nota nu se rotunjește. Nota astfel rezultată este înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Pe de altă parte, în cazul în care diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută reprezintă nota finală la acea probă și e înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 FeteștiA treia etapă de corectare

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă este observată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarera inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, e calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Această notă e definitivă. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 FeteștiVizualizarea lucrării, un drept al elevilor

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, deci după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 FeteștiCum se calculează media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.