”Revoluție” la Instanța Supremă: A fost primul termen al dosarului Revoluției

Imagine din Studioul Revoluției

Primul termen al dosarului Revoluției, eveniment petrecut în urmă cu trei decenii fără câteva zile, a avut loc astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ion Iliescu, acuzat de infracțiuni contra umanității, nu s-a prezentat la proces. Au făcut-o însă câteva sute de alte persoane citate.

Mai multor revoluționari li s-a făcut rău, unii chiar având nevoie de intervenția medicilor.

Potrivit portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru primul termen în cameră preliminară în dosarul Revoluției au fost emise citații pentru 5.000 de persoane.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, miercuri, cererea procurorului general de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în Dosarul Revoluţiei împotriva lui Petre Roman și a lui Teodor Brateş, scrie Digi24, însă Gelu Voican Voiculescu, Emil Dumitrescu și Iosif Rus rămân inculpați pentru aceleași crime contra umanității ca și Ion Iliescu.

Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

În zilele de haos, unii spun orchestrat, al Revoluției Române din decembrie au fost trase peste 12 milioane de cartușe, au murit cel puțin 862 de oameni și peste două mii au fost răniți, un bilanț mai tragic decât cel al represiunii ceaușiste.

Procurorii cred că pot dovedi că Ion Iliescu și ceilalți inculpați au condus fenomenul diversionist din timpul evenimentelor din urmă cu 30 de ani fără o lună.