Remaniere cu oameni vechi: Ecaterina Andronescu, ministru al Educației

Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Ecaterina Andronescu își va începe cel de-al patrulea mandat ca ministru al Educației, după o decizie a liderului PSD Liviu Dragnea, aprig contestat de aceasta într-o scrisoare semnată în această vară.

Potrivit Digi24, Ecaterina Andronescu ar fi acceptat oferta lui Liviu Dragnea de a conduce din nou Ministerul Educației, așa cum a mai făcut-o de trei ori până acum.

Decizia a fost luată după o discuție la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, înainte ședinței de azi, în urma căreia sunt așteptate unele remanieri în cadrul Guvernului.

De la demisia ministrului Valentin Popa, în urmă cu câteva săptămâni, la Educaţie interimarul a fost asigurat de Rovana Plumb.

Ecaterina Andronescu, de patru ori ministru al Educației

Ecaterina Andronescu a mai avut trei mandate de ministru al Educaţiei, în perioadele 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012.

Relația dintre Andronescu (70 de ani) și Liviu Dragnea a fost una destul de tenisonată în ultima perioadă, însă nu a părut a fi afectată de scrisoarea critică din această vară.

„Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum. Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României”, scria Ecaterina Andronescu într-o scrisoare deschisă publicată în august.