Regele Mihai: „Muncim pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă”

FOTO: familiaregala.ro

Regele Mihai a transmis un mesaj la Conferința internațională „25 de ani de la părbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte”.

Mesajul a fost citit de principele Radu. „În anul 1927, la moartea Regelui Ferdinand I, bunicul meu, am fost proclamat Regele României. În cei 87 de ani care au trecut, am fost martorul direct al apariției și prăbușirii fascismului și comunismului.

Două sisteme criminale care au lăsat în urmă peste 100 de milioane de victime și multe milioane de oameni schilodiți sufletește și trupește (…).

Familia mea și cu mine am muncit mult în ultimii 25 de ani de la căderea comunismului, pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă. Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârșitul zilelor noastre, convinși fiind că instituția Casei regale este parte a identității noastre statale și naționale”, a transmis Regele Mihai, potrivit agerpres.ro.

Regele mai spune și că după „o lungă așteptare”, a cunoscut și „momente de binecuvântare”.

„Dar în lunga mea viață am cunoscut și momente binecuvântate. Dumnezeu a vrut să fiu în prima linie a revenirii țării mele în familia demnă a națiunilor libere prin intrarea României ca membru deplin în UE și în Organizația Atlanticului de Nord”, mai transmite Regele Mihai.