Record. Un bărbat din Râșnov s-a căsătorit a noua oară

FOTO: rawpixel/Pixabay.com
FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Un bărbat de 60 de ani a venit a noua oară în fața ofițerului de Stare Civilă din Râșnov pentru a se căsători. Acesta i-a pus încurcătură pe angajații Stării Civile, pentru că statul a făcut formulare de înscriere, pentru cei care se căsătoresc, cu doar cinci poziții.

Potrivit primarului Râșnovului, Liviu Butnariu, penultimul mariaj al bărbatului a durat aproximativ doi ani, de unele femei a divorțat, dar au fost și soții care au murit în timpul căsătoriei.

Potrivit statisticilor, anual, există o rată de 6 căsătorii la 1.000 de locuitori, iar România se situează printre țările cu o nupțialitate ridicată față de media europeană. În UE există o medie de 4,2% căsătorii la 1.000 de locuitori.

De asemenea, vârsta medie la care se căsătoresc prima dată femeile este de 29,4 ani, iar bărbații la 32,7 ani. Anual, în România sunt înregistrate aproximativ 30.000 de divorțuri. Este vorba despre o rată de 1,37 divorțuri la 1.000 de locuitori. Însă trebuie menționat că nivelul divorțialității este unul scăzut în comparație cu alte țări europene.

Ponderea primului divorţ în numărul total al divorţurilor a fost de 93,5% pentru bărbaţi şi de 93,9% pentru femei. Vârsta medie la divorţ a fost de 38,2 ani pentru femei şi 41,9 ani pentru bărbaţi.

Zilele trecute, un divorț din Kuweit a făcut înconjurul lumii. O femeie a cerut să se despartă cu acte după doar 3 minute de la căsătorie. Potrivit msn.com, după ce au ieșit din sala căsătoriilor, mireasa s-a împiedicat, proaspătul soț nu a ajutat-o și a făcut-o „proastă”.

Soția s-a supărat atât de tare încât s-a întors din drum și a cerut divorțul. Povestea s-a viralizat pe Twitter, unde femeia a primit multe mesaje de susținere. Kuweitul este în topul țărilor arabe cu cele mai mari rate de divorț. Multe căsnicii se leagă între tineri din interes, pentru a obține mai ușor împrumuturi și diverse ajutoare financiare de la stat.

FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.