Reacția lui Tăriceanu după revocarea șefei DNA

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că decretul semnat de președintele Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA este un act de normalitate.

„Mai important decât decretul este să înţelegem momentul în care se află România astăzi, pentru că revocarea şefei DNA vine după mai bine de zece ani de când fostul preşedinte Traian Băsescu a instituit un sistem ilegal, anticonstituţional, al cărui scop a fost acapararea puterii în România, folosind metode antidemocratice – de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri împotriva unor oameni care nu erau implicaţi politic, dar care au avut ghinionul să devină adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE mai spune că Parlamentul este responsabil de generararea unui cadru legislativ care să susțină drepturile și libertățile cetățenilor, iar „abuzurile legate de ascultarea telefoanelor românilor să nu mai aibă loc”.

De asemenea, acesta mai spune că CSM „este instituţia chemată să se asigure că mentalitatea care a încurajat abuzurile, care a fost instaurată la nivelul DNA, nu va fi perpetuată sub noua conducere”.

„Ne aflăm astăzi la finalul unui asediu nereuşit al instituţiilor nedemocratice asupra instituţiilor rezultate din votul românilor, care a generat însă costuri masive: mii de destine frânte în urma abuzurilor, o mare neîncredere în societatea românească în legătură cu actul de justiţie şi o divizare a societăţii.

Deciziile şi acţiunile din următoarele săptămâni vor arăta dacă vom merge spre normalitate şi pentru a repune societatea pe drumul cel bun, lăsând în urmă anii de abuzuri, conflicte şi divizare”, conchide preşedintele Senatului.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.