Răzbunarea lui Putin. Rușii reținuți la proteste au fost încorporați și ar putea fi trimiși să lupte în Ucraina

FOTO: Telegram
FOTO: Telegram

În jur de 1400 de persoane au fost reținute în urma protestelor din Rusia care au avut loc în 39 de orașe. Protestele au fost împotriva deciziei lui Vladimir Putin de mobilizare parțială pentru războiul din Ucraina.

Organizația pentru drepturile omului OVD-Info, care a monitorizat situația arestărilor, a menționat că aproape 600 de persoane au fost reținute doar în Moscova. Noua informație este că mai mulți bărbați luați de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată în secțiile de poliție.

Soția unuia dintre cei arestați la Moscot a declarat pentru Mediazone, citată de Meduza, că soțul ei a primit citația personal de la un comisar militar.

„L-au filmat în timp ce îi înmânează o citație și i-au spus că nu poate refuza să o accepte, pentru că este cetățean al Federației Ruse și trebuie să vină la comisariat”, a povestit femeia.

Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre reținuți a fost amenințat cu un dosar penal pentru că a refuzat să semneze o citație.

Și în în Voronej, la o secția de poliție, unde au fost aduși protestatarii, mai mulți bărbați au primit citații la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru 23 septembrie, potrivit Mediazone.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.