Rareș Bogdan atacă USR-PLUS. Banii pentru Biserică sunt motivul disputei

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac la adresa deputaților USR-PLUS care au votat împotriva creșterii susținerii financiare de patru ori a așezământului românesc de la Muntele Athos, la aproape 1 milion de euro.

Legea prin care Guvernul urmează să acorde 960.000 de euro așezământului monahal românesc de la Muntele Athos a trecut luni de Camera Deputaților, însă 31 de parlamentari USR-PLUS au votat împotrivă, printre care și vicepremierul Dan Barna.

„Aici e vorba în primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământul cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos……. se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții și istorie. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? (…)

La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? …Fără istorie, tradiții, fără inimă suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața! In acest caz nu e vorba de dogmatism și nici măcar de Spiritualitate exacerbata, dacă se poate vorbi vreodată de așa ceva, AICI e vorba de istoria noastră ca Neam”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.