Raluca Turcan: „Am doi verișori care au murit de COVID-19”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Vicepremierul PNL Raluca Turcan a declarat într-un interviu oferit Digi24 că are doi veri care au murit din cauza bolii cauzate de coronavirus.

„Am doi verișori care, din nefericire, au murit de COVDI-19. Tineri. Și aveau șanse să trăiască dacă nu contactau acest virus”, a declarat Raluca Turcan.

Afirmația sa a venit în contextul unei discuții despre teoriile conspirației care susțin că noul virus apărut în China la sfârșitul anului trecut nu există sau nu este atât de periculos pe cât se spune.

Recent, în spațiul online s-a viralizat un mesaj scris de rapperul Cheloo, care a afirmat că refuză să poarte masca de protecție și că va crede în existența virusului numai atunci când morții vor fi adunați din șanțuri cu buldozerele.

Postarea sa este doar unul dintre mesajele anti-sistem apărute în ultimul timp pe rețelele de socializare, care îi îndeamnă pe oameni să nu poarte mască.

Între timp, bilanțul infecțiilor cu coronavirus a crescut foarte mult în ultimele 3-4 zile.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire. În ultimele 24 de ore s-au prelucrat 14.680 de teste. Așadar, rezultă că 4% dintre acestea au fost pozitive.

Ieri, au fost depistate 614 persoane infectate cu noul virus, iar miercuri 555.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.