Radu Mazăre, condamnat definitiv la ani grei de închisoare cu executare

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Retrocedărilor”, anunță publicația info-sud-est.ro.

Decizia este definitivă.

În același dosar, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

În vreme ce fostul primar al Constanței se află în Madagascar, unde a fugit de mai mulți ani, Constantinescu este încarcerat deja și ispășește o condamnare definitivă de 5 ani cu executare în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal.

Radu Mazăre a cauzat un prejudiciu de 114 milioane de euro

Dosarul ”Retrocedărilor” a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008 și, după 10 ani de tergiversări, a devenit cel mai vechi dosar de corupție din instanțele românești, mai relatează info-sud-est.ro.

Radu Mazăre a fost condamnat pentru restituirea ilegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Tot în acest dosar a fost condamnat definitiv și Cristian Borcea, acesta primind 5 ani de închisoare cu executare.

Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”, potrivit adevarul.ro.

Cristian Borcea s-a predat în această dimineață și va fi încarcerat la penitenciarul Rahova din București.

Un alt personaj important condamnat definitiv în acest dosar este Dragoş Săvulescu, fost acționar la Dinamo și apropiat al lui Cristian Borcea. Săvulescu a primit 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.