PSD vrea secții de votare separate pentru referendum și europarlamentare

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a anunțat că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum, potrivit Hotnews.ro.

Cei care au anunțat această mutare au fost cei de la USR, care spun că miza ar fi o prezență redusă atât la referendum cât și la europarlamentare, fapt care ar avantaja partidul condus de Liviu Dragnea.

Drăghici a transmis această decizie înaintea unei întâlniri cu liderii PSD din teritoriu pentru pregătirea campaniei electorale a PSD pentru alegerile parlamentare din 26 mai.

Senatoarea USR Florina Presadă susținea aseară, pe pagina sa de Facebook, faptul că PSD pregătește o ordonanță de urgență prin care să prevadă ca secțiile de votare pentru europarlamentare și cele pentru referendum să fie separate. ​

„Ce ironie! La 10 ani după ce PSD (parte a coaliției cu PDL în Guvernul Boc) introducea prin OUG un articol în Legea privind organizarea referendumului (art. 15^1) care spune că în cazul organizării simultane de alegeri și referendum, se folosesc aceleași secții de votare, azi, același PSD se pregătește să anuleze măsura, tot prin OUG. Vrea să separe secțiile de votare în care cetățenii vor vota pentru alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de Președinte în data de 26 mai 2019”, a scris Presadă pe Facebook.

Potrivit senatoarei Florina Presadă, miza este o prezență redusă atât la referendum, cât și la europarlamentare, fapt care ar avantaja PSD.

„Toate sondajele ne arată că la o prezență mai mare, PSD va lua un scor dezastruos de sub 30%. Nu în ultimul rând, două rânduri de secții de votare înseamnă dublarea cheltuielilor – de la cheltuieli cu infrastructura până la plata membrilor din birourile electorale ale secțiilor de votare”, a mai spus senatoarea USR.

În 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare, președintele Klaus Iohannis vrea să organizeze un referendum pentru justiție.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.