PSD vrea să dea jos Guvernul Orban. A anunțat că va depune moțiune de cenzură

marcel ciolacu psd
Marcel Ciolacu. Foto: Captură Facebook

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Orban.

Moțiunea de cenzură va fi depusă în luna august.

„Disperarea cu care (Klaus Iohannis – n.r.) atacă Partidul Social Democrat confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei și a crizei economice. Avem de-a face cu un Guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau opoziție. De aceea am hotărât astăzi depunea unei moțiuni de cenzură în luna august”, a afirmat Marcel Ciolacu la finalul unei ședințe a Comitetului Executiv Național.

„Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitatea funcției publice pe care vremelnic o deține. Ceea ce nu înțeleg este obsesia președintelui Iohannis de a găsi vinovați în altă parte decât în datele și statisticile oficiale în ceea ce privește pandemia și economia”, a completat el.

Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august: „Colegii au propus la jumătatea lunii august să avem moțiunea depusă. La baza moțiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL. Cronologic, dar și pe fiecare domeniu în parte”.

Marcel Ciolacu a mai spus că se bazează și pe voturi de la alte partide: „Dacă nu am avea voturi din alte partide moțiunea nu ar trece deoarece PSD, chiar dacă președintele minte că are majoritate, nu are majoritate în Parlament de a dărâma un guvern. Eu fac un apel la toată opoziția din Parlament să voteze această moțiune de cenzură propusă de PSD”.

„Klaus Iohannis doar caută vinovați și arată cu degetul constant spre alții. Dar nu face nimic. Zero soluții, zero asumare, zero leadership. Așa credibilitate, așa rezultate! Vor pleca prin moțiune!”, a scris președintele PSD și pe Facebook.

Reacția sa a venit la scurt timp după declarația susținută de președinte Klaus Iohannis, în care acesta a dat vina pe PSD pentru numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni. Președintele României a spus că PSD a tergiversat adoptarea unei legi a carantinei și a izolării, iar toată perioada de vid legislativ a dus la creșterea numărului de cazuri.

România a ajuns acum să înregistreze în mod constant peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus zilnic, iar numărul de pacienți aflați în stare gravă, internați la terapie intensivă, a sărit de 400. În condițiile în care România are în jur de 840 de paturi de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19, rezultă că aproape jumătate dintre paturi sunt deja ocupate.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 30 iulie 2020

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.