PSD negociază pentru a da jos, mâine, Guvernul Orban. Ponta: Rezultatul moţiunii a fost negociat deja

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Senatorii și deputații se vor reuni în ședință comună, luni, 31 august, de la ora 14:00, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Atât PSD, cât și PNL, negociază pentru a determina votul în Parlament.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că parlamentarii USR-PLUS nu vor participa la votul moțiunii. „Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel”, a scris Dan Barna pe pagina personală de Facebook.

PSD ar avea nevoie de 233 de voturi în Parlament pentru a da jos Guvernul, însă nu toți social-democrații ar fi interesați să voteze pentru căderea Executivului condus de Ludovic Orban.

Liderul Pro România, Victor Ponta, e de părere că rezultatul moțiunii a fost deja decis și sugerează că a fost un „blat” între PSD și PNL.

Chiar dacă Pro România va vota în favoarea moțiunii, „Guvernul Orban și gașca vor rămâne în funcții”, a transmis președintele partidului, Victor Ponta,

„Din păcate, în Ilfov, în mod special, pentru că e judeţul cel mai mic (…), dar cu siguranţă este judeţul cel mai bogat, interesele sunt enorme din punct de vedere financiar şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, hai să fim serioşi, aici există Hubert cu Petrache, aici există Pandele, nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament.

Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi cei de la Pro România o să votăm pentru moţiune, deja cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămânem cu Orban şi gaşca foarte bine finanţată de altfel din Ilfov”, a declarat Victor Ponta duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor PRO România Ilfov pentru alegerile locale.

În replică, deputatul PSD Alfred Simonis transmite că Ponta minte și că nu urmărește decât să-și demobilizeze proprii parlamentari.

„Ponta minte! Pentru a-și acoperi propriul blat și incapacitatea de a-și controla proprii parlamentarii. Să anunți cu o zi înainte că moțiunea pică demonstrează doar că vrei să demobilizezi parlamentarii PRO România. Ponta deja a reușit să facă asta. Primul parlamentar care a anunțat că nu votează moțiunea este domnul Vasile Ilea de la PRO România Cluj. În final, poate Ponta înțelege că avem nevoie de alte mesaje pentru ca moțiunea să treacă!”, a consemnat Simonis.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.