PSD cere anchetarea lui „Hristos”: „O ofensă gravă împotriva credinței poporului român”

Foto: Captură YouTube

Profund deranjați de un clip în care un actor joacă rolul lui Hristos și le cere românilor să iasă la vot pe 26 mai, social-democrații cer anchetarea „celor care au folosit imaginea Mântuitorului în campania electorală”.

În urmă cu o săptămână, pe canalul de YouTube „Române Trezește-te” a fost publicat un video cu titlul „Iisus Hristos are un mesaj pentru romani”. Videoclipul a fost vizionat până acum de peste 27.000 de ori și a strâns peste 350 de comentarii.

„Salutare, români! Sunt eu, Domnul și Mântuitorul vostru, Iisus. Acum că Paștele a trecut și ați terminat de sărbătorit învierea mea, am un mesaj doar pentru voi. Dacă vreți o țară mai bună, cu un sistem de învățământ mai bun, spitale mai curate, drumuri mai bune, o economie puternică și mai puțină corupție, nu vă rugați la mine pentru asta! Eu nu vă pot salva! Doar voi vă puteți salva țara. Ieșiți la vot pe 26 mai! Asta este șansa voastră! Țineți minte! Nu toți politicienii sunt corupți. Lupta nu e pierdută. Încă puteți câștiga. Aveți credință! Votați pentru viitorul copiilor voștri! 26 mai. #m**epsd”, spune actorul care îl interpretează pe Hristos.

PSD a reacționat și a acuzat Opoziția că este în spatele filmulețului: „Partidul Social Democrat își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD. Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români”.

„PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară. Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal”, mai transmit cei de la PSD.