PSD a depus moțiunea de cenzură pentru înlăturarea lui Florin Cîțu

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu va fi citită azi în Parlament, urmând să fie dezbătută și votată săptămâna viitoare.

”Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești”, a declarat prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, adăugând că reformele făcute de liberali sunt ”catastrofale pentru România”.

”Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a adăugat fostul premier.

”Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Și atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: Ce ați făcut cu banii, domnule Cîțu!?”, se precizează în textul moțiunii de cenzură publicată sub titlul România EȘUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîțu.

”Eu aș face un apel la ei să facă ceea ce e corect pentru România și anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a adăugat că parlamentarii AUR sunt dispuși să voteze moțiunea de cenzură, însă chiar și așa șansele ca Guvernul să cadă sunt mici, PNL, USR și UDMR având majoritate clară în plenul Parlamentului.

PSD speră într-o revoltă în cadrul PNL, mai ales că lupta dintre Ludovic Orban, actualul șef al partidului, și premierul Florin Cîțu pentru putere este tot mai intensă.

Orban a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar parlamentarii PNL, USR și UDMR nu vor vota.