Proiect de lege. Parcarea neregulamentară ar putea fi amendată cu mii de lei

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Parcarea neregulamentară ar putea fi amendată mult mai drastic. Un grup de parlamentari au făcut un proiect de lege prin care șoferii care blochează intersecții sau trotuare, fără să lase spațiu pentru pietoni ar putea primi o amendă de până la 3.000 de lei.

De asemenea, în unele cazuri, mașinile pot fi chiar ridicate, iar cei care vor să le recupereze trebuie să plătească în plus, pe lângă amendă, câteva sute de lei.

În acest moment, amenzile pentru parcări neregulamentare pleacă de la 290 de lei și ajung la 435 de lei. Deputații care au făcut proiectul de lege consideră că sunt prea mici.

„Avem o măsură tehnico administrativă complementară, în care administratoruldrumului prin poliţia rutieră sau poliţiştii locali pot dispune ridcarea maşinii staţionate neregulamentar de pe partea carosabilă, partea carosabilă e definită ca suprafaţa dintre cele două trotuare”, a declarat directorul poliției locale București, Daniel Rășica, pentru Știrile Pro TV.

Vor fi ridicate mașinile abandonate care nu au mai fost mișcate de pe loc de mai bine de 6 luni. Numai în București, anul trecut, poliția a dat peste 20 de mii de amenzi pentru parcă neregulamentare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.