Profesorii care refuză să predea online ar putea fi dați afară

profesor școală tablă matematică
Foto: geralt / pixabay.com

Inspectoratul Școlar București anunță că toate cadrele didactice care refuză să predea online riscă desfacerea contractului de muncă.

Inspctorii școlari încep controalele pentru a vedea dacă învățării și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, potrivit Europa FM.

„Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”, a declarat, pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel.

În urmă cu două săptămâni, premierul Ludovic Orban spunea că nu-și poate imagina că un profesor poate să refuze să predea elevilor. „Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații”, a declarat premierul.

„Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări“, a continuat Orban, cu referire la o eventuală modificare a legii educației pentru a introduce predarea online printre obligațiile cadrelor didactice.

Premierul a precizat, însă, că „nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde vor apărea aceste cazuri punctuale vom lua măsurile legale. Marea majoritate a dascălilor se adaptează, evoluează și își realizează misiunea de a educa copiii“.

Ministerul Educației ar căuta soluții juridice pentru obliga prin lege ca toate cadrele didactice să predea online.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.